Revolutia vaporilor

Metodele traditionale

Curatenie cu vapori Cluj

Metodele traditionale de curatare sunt ineficiente. Indiferent cât de automatizat este mopul, el face, în principiu, acelasi lucru. Curatenia traditionala actioneaza doar la suprafata. Suprafetele lustruite stralucesc în lumina dar acesta este doar un efect vizual.

Metodele traditionale de curatenie lasa multa murdarie în porii suprafetelor si în locurile greu accesibile: fisurile naturale ale materialelor, crapaturile, neregularitatile obiectelor. Aici se dezvolta microorganisme care pot cauza neplaceri, în special copiilor si celor cu afectiuni ale sistemului respirator sau ale pielii.

Bacteriile, ciupercile, virusii, sporii si acarienii supravietuiesc solutiilor de curatare si dezinfectantilor. În medie, doar 20% din microorganisme sunt distruse de solutiile chimice. Eficienta acestora depinde si de modul corect de aplicare si timpul îndelungat în care trebuie sa actioneze. Solutiile chimice pot constitui, ele însele, un mediu propice dezvoltarii microorganismelor.

Atunci când faceti curatenie contaminarea încrucisata este frecventa. Murdaria din baie ajunge usor în bucatarie si în alte încaperi prin folosirea echipamentelor de curatenie.

Cele mai multe dintre solutiile chimice sunt toxice. Acestea afecteaza atât sanatatea cât si mediul înconjurator. Tone de astfel de solutii sunt deversate anual în apele menajere. Totodata, curatenia facuta în modul traditional implica un consum foarte mare de apa potabila si energie.
 

Curatenia si igienizarea cu vapori

Stim cu totii ca, datorita temperaturii ridicate, vaporii dizolva murdaria si omoara bacteriile (cele mai multe mor la 85O C). Prin urmare, putem curata si igieniza orice suprafata daca stim sa controlam vaporii. Echipamentele noastre furnizeaza vapori la temperaturi de pâna la 175O C si presiune de pâna la 8 bar. Acesti vapori sunt compusi din particule foarte fine de apa (numiti vapori uscati, cu umiditate de doar 5%-6%) lucru care îi face controlabili, eficienti si siguri. Suprafetele ramân uscate si pot fi utilizate imediat.

Vaporii saturati, încalziti la temperaturi mari, patrund în toti porii suprafetelor. Toate materialele au pori, chiar si inoxul si sticla geamurilor. Socul termic determina dilatarea brusca a porilor si desprinderea chiar si a celor mai mici particule de murdarie. Microorganismele moarte si murdaria pot fi îndepartate folosind doar apa si lavete de microfibra. În acest fel este împiedicata si dezvoltarea ulterioara a germenilor. Toate reziduurile sunt 100% biodegradabile, evitându-se contaminarea altor medii.

Aproape toate suprafetele sunt susceptibile de a fi curatate cu vapori uscati. Materialele revin la starea lor originala, culorile sunt împrospatate si sunt eliminate mirosurile. Doar materiale ca matasea, foliile foarte subtiri din material plastic sau tapiteriile de velur trebuie tratate cu grija suplimentara. Curatarea si dezinfectarea cu vapori se dovedeste imbatabila mai ales în acele zone în care alte metode sunt total ineficiente, cum ar fi crapaturile, micile fisuri, alte zone înguste sau neregulate, unde bacteriile si mucegaiul prospera.

Vaporii si mediul

Folosirea echipamentelor si a tehnologiei de curatare cu vapori reduce folosirea substantelor chimice toxice cu 80%-90% si deversarea în apa a tone de astfel de substante în fiecare an. De asemenea, se foloseste cu 90%-95% mai putina apa si mai putina energie necesara pentru încalzirea apei. Echipamentele noastre sunt conforme normelor europene de eficienta energetica.

  Firma Curatenie Cluj Napoca | Curatenie Sala de Sport Fitness si Gradinita Cluj