Lectia de igiena

Covorul

Covorul este, de obicei, cel mai murdar obiect dintr-un spatiu de locuit. În medie, un covor este de cel putin cinci ori mai murdar decât un trotuar. Chiar daca un covor pare curat el contine, cel putin, particulele care se desprind în mod natural de pe piele. O persoana pierde de pe piele aproximativ 600 de mii de particule în fiecare ora. Acestea constituie un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor si a acarienilor.

Cu toate acestea, este bine sa avem covor. Covorul se comporta ca un plamân si filtreaza murdaria din încaperi.

Curatare covoare cu aburi

Covorul trebuie curatat în mod profesionist cel putin o data la 6 luni. Aspiratul covorului îndeparteaza doar o mica parte din murdarie. Praful pe care îl raspândeste aspiratorul în încapere este mult mai nociv decât beneficiul câstigat prin aspirare.

Spalarea covorului cu solutii chimice toxice poate distruge fibrele. Întrucât clatirea cu apa nu le elimina în întregime, aceste substante devin lipicioase si aduna murdaria mult mai repede. Totodata, substantele chimice pot cauza afectiuni respiratorii si ale pielii. Acelasi lucru se întâmpla si prin curatarea uscata. La baza fibrelor pot ramâne substante chimice care nu sunt îndepartate prin aspirare.

Curatarea si igienizarea cu vapori a covorului aduce fibra acestuia în starea originala, împrospateaza culorile, elimina bacteriile si acarienii reducând la minim consumul de solutii chimice si consumul de apa.

Firma Curatenie Cluj Napoca | Curatenie Casa Apartament si Birou Cluj